Boze Stam na MLS-debuut: 'We houden ons niet aan wat we hebben afgesproken'

Boze Stam na MLS-debuut: 'We houden ons niet aan wat we hebben afgesproken'

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 13:31zo 12-07-2020 om 13:31

Laatste update: zondag 12 juli 2020 om 13:33zo 12-07-2020 om 13:33

Jaap Stam was niet te genieten na afloop van de wedstrijd van zijn FC Cincinnati. Hij verloor zijn MLS-debuut met 4-0 van Columbus Crew en baalde van zijn team, die de afspraken niet nakwamen en matig verdedigden.

Cincinnati, waar Siem de Jong net als Stam debuteerde, had niets in te brengen tegen Columbus. "We houden ons niet aan wat we vooraf besproken hadden", legt de oefenmeester op de persconferentie na afloop van de wedstrijd uit. "We geven de tegenstander te veel tijd aan de bal en dan kunnen we daar lastig onderuit komen."

De verdedigende prestatie van zijn ploeg zint Stam niet. "We krijgen in de tweede helft twee goals tegen die we niet weg mogen geven. Bij de derde zagen ze bijvoorbeeld niet dat de bal niet over de zijlijn was, waarna de bal voorkomt en we heel slecht verdedigen. Daar hadden we het beter moeten doen."

Columbus, waar Eloy Room, Youness Mokhtar en Vito Wormgoor meespeelden, strafte het matig spelende Cincinnati dan ook af. "Het team raakte teleurgesteld tijdens de wedstrijd en dat begrijp ik ook wel", laat Stam weten. "De uitslag is te groot maar zo gaat het soms. Als je niet agressief en scherp genoeg bent, straffen goede teams dat af."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws