Beroep Manchester City succesvol: géén Champions League-schorsing

Beroep Manchester City succesvol: géén Champions League-schorsing

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 10:31ma 13-07-2020 om 10:31

Laatste update: maandag 13 juli 2020 om 10:40ma 13-07-2020 om 10:40

Manchester City komt met de schrik vrij. Het besluit van de UEFA om de Engelse grootmacht voor twee seizoenen te schorsing voor internationaal voetbal is teruggedraaid door het internationaal sporttribunaal CAS.

De Europese voetbalbond UEFA legde Manchester City in februari een tweejarige Europese schorsing op vanwege financiële malversaties. City tekende onmiddellijk beroep aan bij het CAS, dat zich de laatste maanden over de zaak boog. Het internationaal sporttribunaal heeft nu besloten dat de straf ongegrond is.

De UEFA vond dat Manchester City een te groot sponsorbedrag had opgeschreven op de balans, waardoor de club meer kon uitgeven zonder de Financial Fair Play-regels te breken. City is door het CAS wel schuldig bevonden aan het 'niet meewerken met de UEFA' en daarvoor moet de club een boete van tien miljoen euro betalen. Dat is twintig miljoen minder dan de aanvankelijke straf.

Alles bij elkaar opgeteld betekent het dat Manchester City de komende twee jaar 'gewoon' mag uitkomen in de Champions League. De club vreesde topspelers als Kevin De Bruyne, Raheem Sterling en Sergio Agüero kwijt te raken als de straf zou blijven staan. Manager Josep Guardiola beloofde al zijn tot medio 2021 lopende contract sowieso uit te dienen.

Voor Chelsea, Leicester City en Manchester United is de uitspraak wat zuur: omdat City als nummer twee van de Premier League niét Europa in zou gaan, had plek vijf recht gegeven op een Champions League-ticket. Dat feest gaat nu niet door. Het zou de eerste keer zijn geweest dat een Europese topclub een schorsing had gekregen voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws