Slecht nieuws voor KNVB: succestrainer Oranje O17 kiest voor Belgisch avontuur

Slecht nieuws voor KNVB: succestrainer Oranje O17 kiest voor Belgisch avontuur

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 16:42ma 13-07-2020 om 16:42

De KNVB heeft afscheid genomen van succestrainer Peter van der Veen. De 48-jarige oefenmeester was bondscoach van het Oranje O17-team dat Europees kampioen werd en afgelopen najaar de halve finale bereikte op het jeugd-WK in Brazilië.

Van der Veen wordt assistent bij Lommel SK, een ambitieuze tweedeklasser uit België. Lommel is onderdeel van de City Football Group, het netwerk van Manchester City-eigenaar Sjeik Mansour. Zij haalden eerder al Stijn Wuytens transfervrij op bij AZ en nu gaat Van der Veen aan de slag als rechterhand van de pas benoemde hoofdtrainer, Liam Manning. Dat maakt de club bekend op de officiële website.

Lommel heeft zijn doorlopende contract bij de KNVB afgekocht en daarmee kon het de succesvolle jeugdtrainer aan de selectie toevoegen. Naast Van der Veen maakt ook Vladan Kujovic onderdeel uit van de nieuwe technische staf. De ex-doelman van onder meer Roda JC en Club Brugge wordt keeperstrainer bij Lommel. Vorig seizoen was hij nog werkzaam bij MVV en had hij in Stadion de Geusselt de doelmannen onder zijn hoede.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws