Man United krijgt late domper te verwerken en vergooit Champions League-voetbal

13-07-2020 22:58
41

Manchester United heeft nagelaten te profiteren van de uitglijders van Leicester City en Chelsea. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer stevende lang af op een overwinning tegen Southampton, maar diep in blessuretijd bepaalde Southampton de eindstand op 2-2.

Na twaalf minuten werden The Mancunians wel op de feiten gedrukt door Southampton, dat naar Old Trafford afgereisd was om er een harde wedstrijd van te maken. Stuart Armstrong opende de score namens het bezoek uit Zuid-Engeland, dat als nummer twaalf al veilig is en dus nergens meer voor speelt. Lang konden The Saints echter niet genieten van hun voorsprong.

Binnen drie minuten draaide United de wedstrijd volledig om. In de twintigste minuut maakte Marcus Rashford er 1-1 van en Anthony Martial strooide nog wat extra zout in de Southampton-wond door er vrijwel meteen ook 2-1 van te maken. Op dat moment had de Fransman al een grote kans op een doelpunt laten liggen en het was dan ook niet verrassend dat The Red Devils snel daarna wel zaken deden.

Na rust bleef het lang spannend en dat was vooral te danken aan de equipe van Solskjaer. Zij gooiden het duel maar niet in het slot en daardoor bleef Southampton hopen op een stunt. Die kwam er in extremis: in de zevende minuut van de blessuretijd tikte Michael Obafemi een corner in en daarmee dompelde hij heel United in rouw.

Met een zege zouden The Mancunians derde hebben gestaan, maar het ene puntje brengt hen niet hoger dan plek vijf. Leicester City staat nog vierde en heeft Champions League-voetbal nog altijd in handen, maar dat is wel op doelsaldo. United heeft nog twee wedstrijden om minstens een plek te stijgen en Leicester of Chelsea tot de Europa League te veroordelen.