Real overleeft hachelijke momenten en is één zege verwijderd van de landstitel

13-07-2020 23:54 Laatste update: 23:58
44

Real Madrid heeft de zware uitwedstrijd bij Granada overleefd. De Koninklijke zag af in de tweede helft en moest vrezen voor puntenverlies, maar uiteindelijk trok de Madrileense lijstaanvoerder de 2-1 zege wel over de streep.

Na de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor Real Madrid. Binnen 45 minuten stond De Koninklijke op een comfortabele 0-2 voorsprong en het spel van Granada was niet van dien aard dat een spectaculaire comeback in de tweede helft in de lijn der verwachtingen lag. De goals van Real waren fraai: Ferland Mendy vond vanuit een moeilijke hoek het dak van het doel en Karim Benzema krulde zijn negentiende seizoenstreffer in de verre hoek.

De pauze deed echter wonderen voor Granada, dat in het lege Nuevo Los Cármenes plots toch iets van de wedstrijd wilde maken. Dat uitte zich al na vijf minuten in de aansluitingstreffer van Darwin Machís, die de wedstrijd daarmee weer spannend maakte. Met maar één goal verschil kon er nog van alles gebeuren en het werd ook nog even heel gevaarlijk. Ramos haalde een bal van de lijn en diverse standaardsituaties leverden hachelijke momenten op, maar Real hield met kunst- en vliegwerk stand.

Dat kan de hoofdstedelingen zomaar eens het kampioenschap opleveren. Door de overwinning in Granada, waar Barcelona eerder in het seizoen nog verloor, kunnen de mannen van trainer Zinedine Zidane donderdag met een thuiszege op Villarreal de titel binnenhalen. Als dat misgaat is er zondagavond bij stadgenoot Leganés nog een laatste kans.