Update: Ajax-interesse in Kudus is serieus: transfersom van 8,5 miljoen euro

Update: Ajax-interesse in Kudus is serieus: transfersom van 8,5 miljoen euro

14-07-2020 08:06 Laatste update: 10:35
164

Ajax lijkt zich wederom op de Deense markt gemeld te hebben. Volgens het medium Ekstra Bladet staan de Amsterdammers op het punt om de felbegeerde Mohammed Kudus naar Amsterdam te halen.

De negentienjarige Ghanees heeft dit seizoen indruk gemaakt bij FC Nordsjaelland: in 21 Superligaen-optredens kwam hij negen keer tot scoren. Eind juni zou Kudus al bekeken zijn door scouts van Ajax en Manchester United. Volgens Ekstra Bladet hadden ook Everton en Borussia Mönchengladbach interesse in de tweevoudig Ghanees international. Kudus zou echter al besloten hebben om voor Ajax te kiezen, omdat de kans op speelminuten groter lijkt in Amsterdam.

Het zou zeker niet de eerste keer zijn dat Ajax succesvol zakendoet met een Deense club. Men haalde onlangs al de zeventienjarige Eskild Munk Dall op bij Silkeborg, de club die ook Kasper Dolberg opleidde. In 2019 werd Christian Rasmussen al gescout bij FC Nordsjaelland.

Update: De Telegraaf en Voetbal International hebben de interesse van Ajax in Mohammed Kudus bevestigd. Een koopje is het negentienjarige aanvallende talent niet: volgens De Telegraaf moet hij zeker 8,5 miljoen euro kosten. Ajax moet er nog uitkomen met zijn club FC Nordsjaelland en de speler zelf. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie