De Graafschap werkt mee: 'Willen alleen spelers die de pollen uit de grond lopen'

De Graafschap werkt mee: 'Willen alleen spelers die de pollen uit de grond lopen'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 08:58di 14-07-2020 om 08:58

Jordy Tutuarima lijkt na drie seizoenen klaar bij De Graafschap. De 27-jarige linksback uit Velp was maandag aanwezig bij de eerste training van het seizoen, maar is al bezig met het zoeken naar een nieuwe club.

Dat heeft zowel Tutuarima – in 2017 overgekomen van Telstar – als de technische leiding van De Graafschap bevestigd tegenover Omroep Gelderland. De linksback was de afgelopen jaren een vaste kracht op De Vijverberg en kwam tot 103 optredens namens De Superboeren, maar heeft afgelopen seizoen geduchte concurrentie gekregen in de persoon van Roland Baas. "Hij heeft met zijn zaakwaarnemer kenbaar gemaakt dat hij graag naar een andere club wil. Dan moet je meewerken, vind ik", reageert trainer Mike Snoei tegenover Omroep Gelderland.

Tutuarima krijgt ook de ruimte van zijn werkgever. "Wij willen hier alleen maar spelers die de pollen uit de grond lopen. En als je met je hoofd ergens anders bent, wordt het lastig." NEC zou de in Nijmegen opgeleide back op de korrel hebben, maar dat nieuwtje van Omroep Gelderland kwam als een verrassing voor Tutuarima. "Ik heb daar niets over gehoord", reageert de linkspoot, die nog één jaar onder contract staat in Doetinchem.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws