Ajax-target maakt heel veel indruk: 'Dingen zien doen, dat ik dacht: niet normaal'

Ajax-target maakt heel veel indruk: 'Dingen zien doen, dat ik dacht: niet normaal'

14-07-2020 18:48
120

Tom van Weert komt superlatieven tekort voor Ajax-doelwit Mohammed Kudus, maar waarschuwt wel dat de negentienjarige Ghanees tijd nodig zal hebben om zich aan te passen. De Nederlandse spits van Aalborg speelde verschillende keren tegen het Nordsjaelland van Kudus.

"Het gaat hem allemaal zo makkelijk af. Hij heeft zoveel balcontrole, zoveel kracht en is zo atletisch", zegt Van Weert tegen Voetbal International. "Als je naar Ajax gaat, dan moet je iets speciaals hebben. Dan moet je in Denemarken niet een gemiddelde speler zijn, maar hij is echt bijzonder."

"Hij is gewoon een balkunstenaar", vervolgt Van Weert. "Ik heb hem tegen ons dingen zien doen met een man in de rug, waarvan ik dacht: dat is niet normaal. Hij had een centrale verdediger van ons in zijn rug, maar hij hield de bal zo kort bij zich. Het leek wel een acrobaat, zo technisch. Hij plukte de bal op dat moment uit de lucht en had zoveel rust en controle, toen dacht ik echt: Wow."

Van Weert vertelde zijn medespelers van Aalborg in december al dat Kudus binnen een paar jaar in een grote competitie zou spelen. Tegelijk trapt hij wel op de rem. "Hij heeft kwaliteit, maar ik moet wel voorzichtig zijn, dat ik hem niet te goed maak", aldus de spits, die benadrukt dat de Ghanese dribbelkoning tijd nodig zal hebben. "Het is nog een jonge jongen, maar binnen één à twee jaar kan hij wel basisspeler van Ajax zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie