Ik denk dat de kans heel klein is dat ik echt nog bij PSV ga spelen

"Ik denk dat de kans heel klein is dat ik echt nog bij PSV ga spelen"

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 06:45wo 15-07-2020 om 06:45

Derrick Luckassen verlengde dinsdag zijn contract bij PSV tot medio 2023, maar denkt niet ooit nog een wedstrijd voor de Eindhovenaren te gaan spelen. De verdediger werd direct na de contractondertekening voor een tweede seizoen verhuurd aan Anderlecht.

"Ik denk dat de kans heel klein is dat ik echt nog bij PSV ga spelen", zegt de 25-jarige verdediger, die drie jaar geleden overkwam van AZ maar slechts één seizoen in de hoofdmacht van PSV speelde, tegen De Telegraaf. "Ik heb dan wel voor een jaar bijgetekend, maar dat was een voorwaarde van PSV. Zo willen ze voorkomen dat ik transfervrij wegga. PSV wil zijn geld terug en mij maakte het niet zoveel uit. Het geeft mij alleen maar een jaartje extra zekerheid."

PSV betaalde in 2017 vijf miljoen euro voor Luckassen. In 2018 werd hij verhuurd aan Hertha BSC en vorig seizoen kwam hij ook al in actie voor Anderlecht. "Ik heb bijna alles gespeeld, eerst als rechtsback en later ook in het centrum van de verdediging", zegt de speler over zijn tijd in België. "Eindelijk weer wat stabiliteit na moeilijke jaren. Ik ben blij dat ik de kans krijg om dit door te gaan trekken bij Anderlecht. Als ik nu weer bij een nieuwe club had moeten beginnen, zou dat niet goed zijn geweest voor me. Nu wil ik een jaar gaan knallen bij Anderlecht en daarna ga ik kijken wat er op mijn pad komt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws