Speelschema WK 2022 bekend: vier pouleduels per dag, finale één week voor Kerstmis

Speelschema WK 2022 bekend: vier pouleduels per dag, finale één week voor Kerstmis

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 14:56wo 15-07-2020 om 14:56

De FIFA heeft woensdag het speelschema voor het WK in Qatar bekendgemaakt. Het eindtoernooi van 2022 zal voor het eerst in de geschiedenis tijdens de wintermaanden afgewerkt worden: de openingswedstrijd wordt gespeeld op maandag 21 november 2022, de finale vindt plaats op zondag 18 december.

Het speelschema is dus iets krapper dan bij de vorige WK's, waarvoor ruim een maand werd uitgetrokken. De groepsfase wordt er in een razend tempo doorheen gejaagd: tussen 21 november en 2 december zullen er continu vier wedstrijden per dag ingepland worden, om 11.00, 14.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur Nederlandse tijd.

De achtste finales volgen direct op de poulefase, het aantal wedstrijden wordt dan teruggeschroefd naar twee per dag. Op woensdag 7 en donderdag 8 december zijn de eerste rustdagen, daarna kan er toegewerkt worden naar de finale: die eindstrijd wordt één week voor Eerste Kerstdag afgewerkt.

De FIFA besloot in 2010 om de organisatie van het WK toe te kennen aan Qatar en oogstte veel kritiek met die beslissing. De zomerse temperaturen in de oliestaat maakten een zomers WK onmogelijk, waarna het toernooi naar de wintermaanden werd verplaatst. De afgelopen jaren werd er veel geschreven over de bouw van de stadions, waarbij zelfs sprake zou zijn van slavenarbeid: de FIFA zag echter geen reden om het WK elders te organiseren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Stars League (Qatar)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws