Update: Transfer aanstaande: Kudus ondergaat medische keuring bij Ajax

Update: Transfer aanstaande: Kudus ondergaat medische keuring bij Ajax

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 15:37wo 15-07-2020 om 15:37

Laatste update: donderdag 16 juli 2020 om 13:14do 16-07-2020 om 13:14

Vrijwel niets staat de tweede miljoenentransfer van Ajax deze zomer nog in de weg. Mohammed Kudus komt naar Amsterdam, zo bevestigt zijn management aan de NOS. Ook De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Voetbal International maken melding van de deal.

Woensdagochtend meldden Deense media dat de overstap van Kudus naar Ajax rond is. Inmiddels heeft de management het akkoord bevestigd aan de NOS. Nu is het wachten op witte rook boven de Johan Cruijff Arena. Kudus moet nog medisch worden gekeurd.

Bij Ajax ligt een vijfjarig contract klaar voor Kudus. Hij komt voor een minimumbedrag van negen miljoen euro over van FC Nordsjaelland, waar hij sinds 2018 in het eerste elftal speelde. Hij is na Antony (minimaal 15,75 miljoen euro) de tweede miljoenenaankoop van Ajax deze zomer. Ook versterkten de Amsterdammers zich met de transfervrije Maarten Stekelenburg.

Kudus werd volgens De Telegraaf ook begeerd door Everton, Liverpool, Manchester United, Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. "Ik weet dat niemand verzekerd is van een basisplaats, maar het is duidelijk dat hij alleen naar Ajax gaat als hij vanaf dag één gaat spelen", aldus Ekstra Bladet-journalist Gisle Thorsen tegen VoetbalPrimeur.

Update: Mohammed Kudus ondergaat momenteel de medische keuring bij Ajax. De verwachting is dat de negentienjarige middenvelder annex aanvaller deze middag nog gepresenteerd wordt als nieuwe speler van de Amsterdammers. Kudus tekent een vijfjarig contract in de Johan Cruijff Arena.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws