Arnesen positief bij Feyenoord: 'Hij is de perfecte kandidaat voor dit elftal'

Arnesen positief bij Feyenoord: 'Hij is de perfecte kandidaat voor dit elftal'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 09:12do 16-07-2020 om 09:12

Laatste update: donderdag 16 juli 2020 om 11:24do 16-07-2020 om 11:24

Het nieuwe Feyenoord O21 trapt donderdag de voorbereiding af. Voor de groep staat Rini Coolen, die het volste vertrouwen krijgt van technisch directeur Frank Arnesen.

Het doel van Feyenoord in de nieuwe beloftencompetitie van de KNVB is helder: kampioen worden, zodat de Rotterdammers vanaf 2021 toegang krijgen tot de voetbalpiramide (tweede divisie). Coolen kwam vorige maand op voorspraak van Arnesen naar Feyenoord.

"Rini is een zeer gelouterde trainer, die veel ervaring heeft met zowel de jeugd als de wat oudere spelers", laat de Deense directeur weten aan het Algemeen Dagblad. "Daardoor is hij de perfecte kandidaat voor dit elftal. Rini moet de brug tussen Feyenoord Academy en Feyenoord 1 nog steviger gaan maken. In Onder 21 moeten onze toekomstige topvoetballers worden klaargestoomd voor het echte werk."

Coolen, die eerder in dienst was bij FC Twente, RBC Roosendaal, Adelaide United en Rosenborg BK, heeft er zin in. "De nieuwe Onder 21-competitie, waarin we als doelstelling zowel winnen als opleiden hebben, zie ik als een geweldige uitdaging", zegt hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws