Italiaanse media verdeeld over 'vechtende' De Ligt: 'Gedwongen met pijn te spelen'

Italiaanse media verdeeld over 'vechtende' De Ligt: 'Gedwongen met pijn te spelen'

16-07-2020 09:37 Laatste update: 09:41
36

De Italiaanse media zijn verdeeld over het optreden van Matthijs de Ligt tegen Sassuolo. De Juventus-verdediger had het lastig met de rappe aanvallers van de tegenstander en zag hoe doelman Wojciech Szczesny drie keer de bal uit het Juve-doel moest vissen. Daarnaast speelde zijn schouder hem weer parten.

De Ligt ging vooral bij de 2-1 van Francesco Caputo niet vrijuit, zo zag ook de Corriere dello Sport. De Nederlander krijgt voor zijn optreden een nipte voldoende: 5,5. 'In de beginfase van de wedstrijd zorgde hij met balverlies voor Sassuolo-gevaar en bij de 2-1 van Caputo zag hij er niet goed uit.' De Corriere della Sera is het hiermee eens: 'Hij werd totaal verrast door Caputo.'

Hier is de Italiaanse tak van Eurosport het mee eens, al is het wel zo dat De Ligt vrijwel de gehele wedstrijd met een pijnlijke schouder moest spelen. Eerder vloog diezelfde schouder al eens uit de kom. 'Tot twee keer toe stond De Ligt na een tackle op met een pijnlijke schouder. Twee keer leek hij het veld te moeten verlaten, maar uiteindelijk speelde hij de wedstrijd dan toch uit.' Voor zijn dappere optreden krijgt de Nederlander dan ook een opvallend hoog cijfer: Eurosport beloont hem met een 7.

Juvenews zag ook dat De Ligt noodgedwongen door moet spelen met zijn pijnlijke schouder, hetgeen het spel van de verdediger niet ten goede kwam. 'Hij vocht tegen de snelle aanvallers van Sassuolo, maar zijn schouder gaf hem geen rust. Gedwongen om met pijn te spelen, deed hij alles wat hij kon. De zekerheid die hij normaal brengt, kon hij vanwege zijn blessure tegen Sassuolo niet geven.'

Ook Tuttojuve geeft aan dat de pijnlijke schouder een sta in de weg was voor De Ligt. 'Hij voerde een oorlog met zijn tegenstanders én met zijn schouder, hetgeen hem in de duels beïnvloedde.' Juventus gaf tegen Sassuolo een 2-0 voorsprong weg en mocht uiteindelijk nog van geluk spreken dat het een punt overhield aan het treffen: het eindigde uiteindelijk in 3-3.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s