'Reset' en zeventien kilo kwijt na Vitesse-exit: Nu is het genoeg, dacht ik

'Reset' en zeventien kilo kwijt na Vitesse-exit: "Nu is het genoeg, dacht ik"

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 10:21do 16-07-2020 om 10:21

Laatste update: donderdag 16 juli 2020 om 10:31do 16-07-2020 om 10:31

Mohammed Allach voelt zich herboren. Dat vertelt de nieuwe technisch directeur van RKC Waalwijk in een uitgebreid interview met Voetbal International. Na zijn breuk met Vitesse viel de oud-voetballer zeventien kilo af.

Allach verliet Vitesse vorig jaar via de achterdeur en had een sabbatical voor ogen. "Weet je wat veel mensen onderschatten? Ik was 32 toen ik zo vanuit de kleedkamer gelijk td werd bij VVV. Ik was dankbaar voor die kans, maar de complexiteit voelde ik wel", verklaart hij tegenover VI.

"Ik word in september 47, loop dus al vijftien jaar mee. Dat is lang in dit vak. En ik heb nooit de makkelijkste werkgevers gehad, zal ik maar zeggen. Nadat ik een jaar in het buitenland had gezeten, in Israël, kwam ik heel moe terug. Toen ben ik ook een tijd thuis gebleven. In die periode ben ik van de trap gevallen en liep ik een hersenkneuzing op."

Allach begon echter 'vrij snel' bij Vitesse. "Achteraf te snel, zeker gezondheidstechnisch gezien. Voor het herstel staat gewoon een half jaar tot een jaar", aldus de RKC-directeur, die na zijn vertrek bij Vitesse even helemaal niets meer wilde. "Nu is het genoeg, dacht ik. Ik moest rust nemen. Terug naar de basis."

"De nasleep van die hersenkneuzing hakte erin, ik was fysiek een stuk minder geworden. Ook door de gewichtstoename door de medicatie. Ik moest mezelf resetten, ben veel gaan lezen en wandelen. (...) Ik heb mezelf gevraagd waar ik mee bezig was, wat ik nu precies wilde. Het mag ook wel, hè, na al die jaren. Ik ben een van de langstzittende td's en heb mezelf nooit rust gegund. Ik ben nu zeventien kilo afgevallen door meer te bewegen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws