KNVB trapt op rem: 'Het is niet gezegd dat het Nederlandse voetbal erin mee gaat'

KNVB trapt op rem: 'Het is niet gezegd dat het Nederlandse voetbal erin mee gaat'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 11:22do 16-07-2020 om 11:22

Laatste update: donderdag 16 juli 2020 om 11:47do 16-07-2020 om 11:47

Het is nog allerminst zeker dat er komend seizoen vijf keer per wedstrijd gewisseld mag worden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. De KNVB buigt zich over de zaak.

De spelregelcommissie IFAB en de FIFA maakten woensdag bekend dat clubs en landen tot en met de zomer van 2021 vijf keer mogen wisselen. Of die richtlijn wordt overgenomen door de KNVB, is nog afwachten. De voetbalbond broedt deze week op het idee.

"Ja, wij kregen de geluiden van de FIFA dinsdag ook door, maar daarmee is inderdaad niet gezegd dat het Nederlandse betaald voetbal erin mee gaat", laat een woordvoerder weten aan Ajax Life. "Zo ver zijn we nog niet. Dit is niet iets waar je binnen vijf minuten een beslissing over neemt. Het gaat in elk geval alleen om het betaald voetbal en we gaan het er deze week over hebben."

De 'vijf-wissels-regel' wordt al toegepast in onder meer de Premier League, Serie A en La Liga. In die landen wordt het seizoen alsnog uitgespeeld na de coronabreak. Daardoor liggen die competities relatief kort stil in de zomer. Bovendien wacht in het nieuwe seizoen een extra volle speelkalender en dat vergroot weer het risico op blessures.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet de KNVB vijf keer wisselen komend seizoen mogelijk maken?

(1798 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws