FIFA heeft nieuws voor Oranje én Eredivisie: ook volgend seizoen vijf wissels

FIFA heeft nieuws voor Oranje én Eredivisie: ook volgend seizoen vijf wissels

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 17:54wo 15-07-2020 om 17:54

Laatste update: donderdag 16 juli 2020 om 11:13do 16-07-2020 om 11:13

Clubs en landen mogen ook volgend seizoen vijf keer wisselen in officiële wedstrijden. Dat maken spelregelcommissie IFAB en de FIFA woensdag bekend.

De regel, die werd ingevoerd vanwege de coronacrisis, geldt voor alle competities, ook de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Voor bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal betekent het dat hij op het EK volgend jaar ieder duel vijf wissels mag doorvoeren.

De uiteindelijke beslissing over het al dan niet toepassen van de tijdelijke wijziging ligt in Nederland nog wel bij de KNVB. Een woordvoerder van de bond kon tegen het Algemeen Dagblad nog niet bevestigen dat komend seizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie vijf keer mag worden gewisseld.

De regel wordt al toegepast in onder meer de Premier League, Serie A en La Liga. In die landen wordt het seizoen alsnog uitgespeeld na de coronabreak. Daardoor liggen die competities relatief kort stil in de zomer. Bovendien wacht in het nieuwe seizoen een extra volle speelkalender en dat vergroot weer het risico op blessures.

Om veel onderbrekingen te voorkomen hebben teams drie mogelijkheden tijdens de wedstrijd om de wissels in te brengen. De rust wordt niet meegeteld. In het geval van een verlenging is zelfs een zesde wissel toegestaan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws