Gemengde gevoelens bij Dessers: 'Niet tevreden, maar misschien ben ik te streng'

Gemengde gevoelens bij Dessers: 'Niet tevreden, maar misschien ben ik te streng'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 11:50do 16-07-2020 om 11:50

Cyriel Dessers houdt gemengde gevoelens over aan zijn officieuze debuut voor KRC Genk. In de gewonnen oefenwedstrijd tegen Union (3-1) scoorde hij niet, maar de van Heracles Almelo overgekomen spits liet volgens Belgische media wel goede dingen zien.

Dessers was na afloop niet tevreden over zijn eerste optreden voor Genk. "Ik ben niet tevreden over mijn match, neen", citeert Het Nieuwsblad. "Maar misschien ben ik wel te streng voor mezelf. Ik leg mezelf heel veel druk op om het hier goed te doen. Ik ben dan ook blij en trots dat ik eindelijk het shirt van mijn geliefkoosde club mag dragen."

Dessers voelt zich goed bij Genk. "Ik beschouw dit als een stap hogerop ten opzichte van Heracles en voorlopig verteer ik die goed. Aan mijn eerste weken in Genk hou ik een positief gevoel over. Ik ben in een fijne groep terechtgekomen met veel goede spelers. Bongonda en Ito hebben me echt al verbaasd op training."

Zijn nieuwe trainer Hannes Wolf doet Dessers denken aan Heracles-coach Frank Wormuth. "Alleen leggen ze hun accenten een beetje anders. Deze coach wil dat we tactisch flexibel zijn en hij hecht ook veel aandacht aan de combinaties. Die gaan al goed, vind ik. Ach, het gevoel zit gewoon goed. En de goals? Die zullen dan wel vanzelf volgen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws