Dessers oneens met journalist: 'In België schamper gedaan over Nederland'

2 juli om 14:15

Cyriel Dessers voelt zich helemaal klaar om in België te schitteren. De 25-jarige spits, die deze week de overstap maakte van Heracles Almelo naar zijn jeugdliefde Racing Genk, denkt dat hij veel toe te voegen heeft aan de Jupiler Pro League.

Dessers is het niet eens met de stelling van een Belgische journalist dat het in Nederland alleen om aanvallen draait en niet om verdedigen, en dat hij daardoor makkelijk topscorer van de Eredivisie kon worden. "Ik heb tegen Matthijs de Ligt gespeeld, die voor 85 miljoen euro verkocht is aan Juventus", wordt Dessers op zijn perspresentatie geciteerd door Het Laatste Nieuws. "Ik denk toch dat hij een goeie verdediger is. En hij is niet de enige. Ik heb in Nederland gewoon tegen prima verdedigers gespeeld."

"Ik weet dat de Belgen een beetje schamper kunnen doen over de Nederlandse competitie", vervolgt de Belg. "Maar er wordt daar een goed niveau gehaald. Ik zal me hier natuurlijk wel moeten aanpassen, ik ben er zeker van dat ik hier ook mijn goals zal maken."

De spits is blij met zijn opgedane ervaring in de Nederlandse competitie. "Toen ik naar Nederland trok, dácht ik dat ik heel hard trainde, maar nu besef ik dat ik toen nog niet de echte topprof was. Ook al deed ik wel mijn best. Voetbaltechnisch en tactisch heb ik veel geleerd, onder meer van Erik ten Hag. Er is ook een bepaalde rust in mijn hoofd gekomen als ik voor de goal kom. Dat heb ik ook getoond afgelopen seizoen, denk ik. Ik denk daarom dat het beste nog moet komen."