Twente huurt Pierie van Ajax: 'Hij wil hier weer op het hoogste niveau acteren'

Twente huurt Pierie van Ajax: 'Hij wil hier weer op het hoogste niveau acteren'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 18:46do 16-07-2020 om 18:46

Kik Pierie verruilt Ajax op huurbasis voor FC Twente. Dat hebben de clubs donderdag bekendgemaakt. De negentienjarige verdediger krijgt in Enschede de kans om weer aan spelen toe te komen in de Eredivisie.

"Ik ben ontzettend blij dat ik komend seizoen voor FC Twente mag uitkomen. Het is natuurlijk een mooie grote club. Ik hoop dat ik hier een goed seizoen speel en iets kan betekenen voor de ploeg. Ik heb ontzettend veel zin om de 27e voor het eerst met de jongens op het veld te staan", laat Pierie weten op de clubsite van de Tukkers.

Technisch directeur Jan Streuer van Twente is lovend over Pierie. "Kik Pierie is een linker centrale verdediger, die verdedigend zijn mannetje staat, maar ook opbouwend sterk is. Hij heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al meer dan tachtig wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Vorig jaar speelde hij in Jong Ajax, bij FC Twente wil hij weer op het hoogste niveau, in de Eredivisie, acteren. We krijgen met zijn komst in de verdediging de zaakjes al aardig ingevuld."

Pierie verruilde sc Heerenveen vorige zomer voor vijf miljoen euro voor Ajax. Zijn debuutseizoen in Amsterdam verliep echter teleurstellend. Hij kwam niet in aanmerking voor het keurkorps van trainer Erik ten Hag en speelde zijn duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws