'PSV weet transfervrije verdediger ondanks interesse meerdere clubs te behouden'

'PSV weet transfervrije verdediger ondanks interesse meerdere clubs te behouden'

PSV weet Tijn Daverveld binnenboord te houden. De twintigjarige verdediger tekent vrijdag een nieuw contract tot medio 2022, meldt het Eindhovens Dagblad.

Daverveld liep begin deze maand uit zijn verbintenis bij PSV, maar hij begon deze week al met de beloften aan de voorbereiding. Ondanks de interesse van meerdere clubs, kiest hij er nu definitief voor om zijn ontwikkeling bij de Brabanders voort te zetten, schrijft het ED. Hij begint daardoor aan zijn dertiende seizoen bij de club.

Daverveld zal vermoedelijk met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie gaan spelen, maar mogelijk zit er meer in het vat. Onder anderen hoofd jeugdopleiding Ernest Faber ziet perspectief voor de jonge verdediger in het betaald voetbal. Hij liet de jeugdinternational bovendien al ruiken aan het grote werk: tijdens de winterstop mocht Daverveld mee op trainingskamp naar Qatar, vlak daarvoor zat hij al op de bank tijdens het Eredivisie-duel met PEC Zwolle.

Daverveld maakte begin 2019 zijn debuut in de Eerste Divisie. Hij droeg tijdens het seizoen 2019/2020 tot tien keer toe de aanvoerdersband bij Jong PSV.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s