United wint met Fosu-Mensah van Crystal Palace, vervelende blessure Van Aanholt

United wint met Fosu-Mensah van Crystal Palace, vervelende blessure Van Aanholt

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 23:29do 16-07-2020 om 23:29

Laatste update: donderdag 16 juli 2020 om 23:35do 16-07-2020 om 23:35

Manchester United heeft geen misstap gemaakt in de spannende strijd om de Champions League-plaatsen in de Premier League. Met Timothy Fosu-Mensah voor het eerst sinds mei 2017 in de basis bij The Mancunians, werd Crystal Palace aan de kant gezet: 0-2.

De Nederlandse verdediger speelde meer dan een jaar geleden zijn laatste competitieduel, toen als huurling voor Fulham. Op Selhurst Park kreeg hij desondanks verrassend een basisplaats van manager Ole Gunnar Solskjaer. Fosu-Mensah profiteerde van de absentie van Luke Shaw en Brandon Williams. Hij moest aanvankelijk alle zeilen bijzetten met United. Het was aan David De Gea te danken dat Crystal Palace niet op voorsprong kwam.

United had aan de andere kant moeite om gevaarlijk te worden, maar kwam op slag van rust alsnog op voorsprong. Na een knappe combinatie met Bruno Fernandes rondde Marcus Rashford af. De Gea hield vervolgens ook een vrije trap van Luka Mivojevic, waardoor beide teams met een 0-1 stand de kleedkamers opzochten. Ook in de tweede helft kwam United al snel goed weg. Jordan Ayew leek voor de gelijkmaker te tekenen, maar de VAR oordeelde dat er sprake was van nipt buitenspel.

Daarna was er opnieuw een hoofdrol voor de dit seizoen veelvuldig bekritiseerde De Gea - hij hield nu James McCarthy van scoren af - voordat United het duel besliste. Anthony Martial scoorde op aangeven van Rashford. De Fransman kwam daarbij wel ongelukkig in botsing met Patrick van Aanholt, die lang moest worden behandeld en per brancard het veld moest verlaten. 

Aan de score veranderde niets meer, waardoor United in de race blijft voor de Champions League-tickets. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws