Zidane dolgelukkig met tweede landstitel: 'Dit is mooier dan de Champions League'

Zidane dolgelukkig met tweede landstitel: 'Dit is mooier dan de Champions League'

17-07-2020 11:40 Laatste update: 12:47
39

Zinedine Zidane is ontzettend trots dat hij weer kampioen is geworden met Real Madrid. De Franse oefenmeester van De Koninklijke stelt dat het winnen van de Primera División belangrijker en mooier is dan het winnen van de Champions League.

De trainer Zidane heeft nu twee La Liga-titels in zijn prijzenkast staan. Daarnaast staan drie Champions League-bekers, maar de Fransman vindt de kampioenschappen in eigen land waardevoller. "Dat is toch ons thuis", zegt hij na de gewonnen kampioenswedstrijd tegen Villarreal (2-1) tegenover Marca. "Die successen in de Champions League zijn mooi, maar dit maakt me gelukkiger."

Real was na de coronastop niet te kloppen. De kritiek dat zijn ploeg geholpen werd door beslissingen van de VAR wordt door Zidane terzijde geschoven. "We zijn de beste omdat we de meeste punten hebben. Dit is echt één van de beste dagen die ik als voetbalprofessional beleefd heb. Ik kan de juiste woorden voor deze emotie niet vinden. De spelers zijn echt geweldig."

Als speler was Zidane ook zeer succesvol. Hij werd al een keer kampioen met Real Madrid en won de Champions League door in de finale in 2002 Bayer Leverkusen te kloppen. In die wedstrijd trof de Fransman doel met een sensationele volley.