'Ajax was duidelijk en eerlijk, ik zag ook niet echt toekomst meer voor mij'

'Ajax was duidelijk en eerlijk, ik zag ook niet echt toekomst meer voor mij'

17-07-2020 13:26
29

Jasper ter Heide verlaat Ajax zonder hard feelings voor SC Cambuur. Het perspectief in Amsterdam was simpelweg verdwenen, erkent de 21-jarige middenvelder in gesprek met Ajax Showtime.

"Ik trainde bij Jong Ajax met jongens van zestien tot achttien jaar. Als twintigjarige ben je al een van de ouderen en ik ben nu 21. Ik zag niet echt toekomst meer voor mij bij Ajax", zegt Ter Heide. "Ajax was ook duidelijk en eerlijk daarin. Ik had er open gesprekken over met Van der Gaag (trainer Jong Ajax, red.). Maar je merkt het ook een beetje gedurende het seizoen. Sommige jongens trainen met het eerste mee en jij niet."

Ter Heide ziet dat er veel talent aan zit te komen bij Ajax. "De volgende lichting van Hansen, Brobbey en Ünüvar is echt uitzonderlijk. Ik vind Kenneth Taylor echt een fantastische voetballer. Zijn spel is mooi om te zien. Ik denk dat hij het ver gaat schoppen, net als Youri Regeer, dat is er ook een. Voor hem lijkt alles kat in het bakkie. Alsof hij het zonder moeite doet en hij is pas zestien."

Ook trainer Mitchell van der Gaag heeft indruk gemaakt op Ter Heide. De trainingen waren volgens hem 'superzwaar'. "Van der Gaag is veel directer dan Reiziger. Hij zit dichter op je huid. Als je een foutje maakt, laat hij het ook weten. Of Van der Gaag het eerste kan trainen in de toekomst? Ik denk het wel. Hij is heel eerlijk tegen spelers. Hij maakt ook geen onderscheid tussen een Ziyech of een speler als ik. Iedereen is evenveel waard."