Ajax verkoopt 'strijder en échte verdediger' aan ADO Den Haag: Volle bak gaan

Ajax verkoopt 'strijder en échte verdediger' aan ADO Den Haag: "Volle bak gaan"

17-07-2020 14:02 Laatste update: 14:10
59

Het is officieel: Boy Kemper is de zesde zomerversterking van ADO Den Haag. De linksbenige verdediger komt over van Ajax en tekent voor drie seizoenen.

ADO en Ajax hebben het akkoord vrijdagmiddag bevestigd. Kemper stond nog tot medio 2021 onder contract in Amsterdam. Over een transfersom is niets bekend. De verdediger speelde jarenlang in de jeugdopleiding van FC Volendam en maakte in 2016 de overstap naar Ajax, maar verder dan de beloften kwam hij niet.

"Boy is een strijder en een échte verdediger, die altijd alles geeft. Hij is een energieke, fitte en veelzijdige verdediger, die ook goed kan voetballen", reageert Martin Jol, hoofd van ADO's Technisch Hart. "Boy is vooral een linksachter, maar hij kan ook in het centrum van de defensie spelen."

"Het halen van spelers van de topclubs en hun beloftenploegen is al vaker een goede zet gebleken. Daar moet je het soms van hebben", aldus Jol. "Je weet dat de basis dan goed is. Dat is bij Boy ook aan de orde. Hij kan een mooie voetbaltoekomst tegemoet gaan."

Kemper staat te trappelen. "Ik kan niet wachten om te trainen bij ADO Den Haag. Ik heb een goed gevoel bij dit nieuwe avontuur bij deze mooie club. Ik zou mezelf omschrijven als een aanvallende back, die verdedigend ook sterk is. Ik zie mezelf als een typische ADO Den Haag-speler. Ik hou ervan om hard te werken en denk daarom dat ik hier uitstekend pas. Ik wil leveren wat hier verwacht wordt: volle bak gaan."