Gent-ster David wil weg en haalt uit: 'Dit getuigt van weinig respect'

Gent-ster David wil weg en haalt uit: 'Dit getuigt van weinig respect'

Gepubliceerd: zaterdag 18 juli 2020 om 08:57za 18-07-2020 om 08:57

Jonathan David is uitgekeken op KAA Gent. De Canadese aanvaller heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Lille OSC en is absoluut niet te spreken over de houding van de Belgische club. Dat zegt hij in L'Equipe.

Lille heeft naast Sven Botman ook David hoog op het verlanglijstje staan. De twintigjarige Canadees moet de opvolger worden van Victor Osimhen, die richting Napoli trekt. De Franse club deed al een bod van 25 miljoen euro, maar dat vond Gent niet genoeg. Dat steekt bij David, die absoluut wil vertrekken bij de Buffalo's.

"Ik had een enorm goed seizoen en wil een stap hogerop zetten", zegt David. "Die stap is voor mij de Ligue 1. Lille heeft een bijzonder goed project voorgeschoteld en is een heel goed team in Frankrijk." Gent staat een transfer echter in de weg. "De club wil me houden of enkel verkopen voor een onmogelijke prijs (rond de dertig miljoen euro, red.). Dat zorgt er ook voor dat de onderhandelingen moeilijker lopen. Maar ik heb de club al duidelijk gemaakt dat ik wil verhuizen naar Lille."

"Ik weet niet waar dit ineens vandaan komt", vervolgt David. "Ik kwam gratis naar Gent en ik heb alles voor de club gegeven. Nu komt Lille met een respectabel bod. Ik snap echt niet waarom de club zo moeilijk doet. Eerlijk gezegd getuigt dit van weinig respect."

De aanvallende middenvelder annex schaduwspits is tweebenig en was afgelopen seizoen goed voor 23 goals en 10 assists in veertig officiële duels. David werd eerder ook gelinkt aan Ajax, maar directeur spelerszaken Marc Overmars zei dat er geen interesse vanuit Amsterdam is.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws