Lijnders lovend: 'Waar Jürgen bij hem voor viel, was zijn drive aan de bal'

Lijnders lovend: 'Waar Jürgen bij hem voor viel, was zijn drive aan de bal'

Gepubliceerd: zaterdag 18 juli 2020 om 11:21za 18-07-2020 om 11:21

Laatste update: zaterdag 18 juli 2020 om 11:33za 18-07-2020 om 11:33

Pepijn Lijnders heeft als rechterhand van Jürgen Klopp bij Liverpool veel in de melk te brokkelen op Anfield. De assistent-trainer staat in Liverpool normaal met twee landgenoten op het veld: Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum.

Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever staan ook onder contract bij de club, maar die lijken nog even te moeten wachten op een doorbraak in het eerste elftal. Lijnders is zeer te spreken over de invloed van Van Dijk binnen de club. "Ten eerste door zijn persoonlijkheid", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Zonder het uit te spreken, zie je zijn winnaarsmentaliteit in elke ader van zijn lijf. Twee: zijn invloed in de kleedkamer. Hij is altijd rustig. Zijn liefde voor clean sheets. Puur voetballend gezien kan de laatste linie met Virgil makkelijker hoger spelen. En hoog blíjven spelen."

Ook de invloed van Wijnaldum mag niet onderschat worden, vindt Lijnders. "Waar Jürgen bij hem voor viel, was zijn drive aan de bal. En tegelijk hoe Gini zónder bal in de 16 meter kan opduiken. In hem zit nu ook die drang om altijd maar meer te vragen van het team. Een echte persoonlijkheid, net als Virgil. En Wijnaldum is bij uitstek zo'n speler die in verschillende rollen past."

Die veelzijdigheid komt Liverpool dan ook goed  uit. "Wij hadden in de krant eens een graphic met alle posities waarop hij al speelde. Hij was alleen nog geen keeper. Bij Sparta begon hij bij de pupillen ooit als spits", sluit Lijnders af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws