Belangrijke slag voor Kluivert: 16-jarig toptalent verkiest Barça boven Real

Belangrijke slag voor Kluivert: 16-jarig toptalent verkiest Barça boven Real

18-07-2020 12:18 Laatste update: 13:25
15

Barcelona heeft zich met het oog op de toekomst versterkt. De Catalanen hebben het offensieve talent Fabián Luzzi weggeplukt bij Rayo Vallecano. Hoofd jeugdopleiding Patrick Kluivert maakte zich al een tijdje hard voor deze transfer.

De zestienjarige Luzzi, die Braziliaanse roots heeft, zat al een aantal keer bij de selectie van Rayo en trainde sinds zijn vijftiende al mee met het eerste team. Tot een debuut kwam het nog niet, maar duidelijk is daardoor wel dat de aanvaller veel potentie heeft. Dat erkent Barcelona nu ook: ze plukken de veelscorende Luzzi volgens diverse Spaanse media voor de neus van Real Madrid weg en geven hem een kans in de Juvenil A.

Op de eigen website heeft Barcelona bevestigd dat Luzzi voor drie jaar vastligt in Camp Nou, met nog twee optionele jaren. Dat is het resultaat van de onderhandelingen die Patrick Kluivert, hoofd jeugdopleiding van de Catalanen, heeft gevoerd. Luzzi krijgt de kans om zich in het hoogste jeugdteam te bewijzen en kan daar een stap naar Barcelona B verdienen. Het is onduidelijk of en hoe veel de Blaugranas hebben betaald voor het jonge talent.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s