Gesprek met Ten Hag 'sleutelmoment' voor Kudus: 'Daardoor koos hij voor Ajax'

Gesprek met Ten Hag 'sleutelmoment' voor Kudus: 'Daardoor koos hij voor Ajax'

18-07-2020 13:28
81

Nadat Mohammed Kudus een gesprek met Erik ten Hag had gehad wist hij het zeker: hij zou naar Ajax vertrekken. De Ghanese aanvaller, die deze week voor vijf jaar werd vastgelegd door de Amsterdammers, was overtuigd door het gesprek met de hoofdtrainer.

Kudus wist nog niet zeker wat hij wilde, totdat Ten Hag met hem sprak. "We hebben de kans gehad om lang te praten met de hoofdtrainer", zegt Jennifer Mendelewitsch, zaakwaarneemster van Kudus, op de Ghanese televisie. "Daarin ging het over wat Ajax van Kudus verwacht, maar ook wat de speler van de club verwacht. Dat was voor hem het sleutelmoment, daardoor koos hij voor Ajax."

De omgeving en speelstijl in Amsterdam liggen Kudus het beste, stelt zijn agent. "Ajax is wereldwijd bekend omdat ze jonge spelers ontwikkelen en omdat ze altijd aanvallend voetballen. Als je negentien bent kies je ook op een andere manier voor een club dan een ervaren speler van 28. Voor een jonge speler is het heel belangrijk om speeltijd te krijgen en in een project te zitten waarin ze goed weten om te gaan met jonge spelers. Ik denk dat Ajax dan de beste keuze is."