Haagse amateurclub is trots: 'Als hij in Nederland is komt hij graag naar de club'

Haagse amateurclub is trots: 'Als hij in Nederland is komt hij graag naar de club'

18-07-2020 19:49
21

Nathan Aké was volgens zijn jeugdtrainer voorbestemd om het ver te schoppen in het profvoetbal. Harry de Jong, die de verdediger begeleidde in de F-jes en de E-tjes van het Haagse VV Wilhelmus, had het potentieel van Aké al vroeg ingezien.

Al in de jeugd stak de linksbenige verdediger van Bournemouth boven de rest uit. "Die Nathan, vanaf dag één zag je dat hij het spelletje helemaal in zich had", zegt De Jong tegen het Algemeen Dagblad. "Echt een geboren voetballer. Dat gevoel in dat linkerbeen, het inzicht in spelsituaties, de natuurlijke manier waarop hij zich bewoog. Ondanks dat hij klein was, was hij sterk en beweeglijk."

Naast talent had Aké ook de beschikking over een goed karakter. "Wat dat betreft heeft Nathan als groot voordeel dat hij nuchter in het leven staat. Hij is ook totaal niet veranderd. Als hij in Nederland is, komt hij nog graag op de club. De band met Wilhelmus is er nog altijd."

Bij de Haagse amateurclub is men maar wat blij met een rolmodel als Aké. "Als we een shirt vragen voor een veiling of iets dergelijks, is dat nooit een probleem. Klopt, hij heeft ook een bijdrage geleverd aan de opknapbeurt van de tribune van vorige zomer. We volgen hem hier allemaal op de voet. Een jongen om op trots op te zijn. Op z'n 25ste heeft hij al enorm veel bereikt."