Beschimpte Bale op eigen verzoek buiten Real Madrid-selectie gelaten

Beschimpte Bale op eigen verzoek buiten Real Madrid-selectie gelaten

Gepubliceerd: zaterdag 18 juli 2020 om 23:20za 18-07-2020 om 23:20

Laatste update: zondag 19 juli 2020 om 00:03zo 19-07-2020 om 00:03

Gareth Bale zal niet meedoen aan de laatste wedstrijd van het Primera División-seizoen. De kersverse Primera División-kampioen treedt zondagavond aan tegen Leganés: trainer Zinedine Zidane heeft 22 spelers in zijn wedstrijdselectie opgenomen, maar neemt Bale niet mee naar Estadio Municipal de Butarque.

Bale is op persoonlijk verzoek thuisgelaten, heeft een bron uit zijn omgeving bevestigd tegenover Onda Cero. De donderdag 31 jaar oud geworden Welshman kampt niet met een blessure, maar is mentaal klaarblijkelijk niet in staat om te spelen. Dat deed hij sowieso al nauwelijks de afgelopen weken: de jarige Bale bleef donderdag negentig minuten lang op de bank zitten tijdens het kampioensduel met Villarreal.

De linkspoot werd in 2013 de eerste speler voor wie honderd miljoen euro betaald werd, maar is sindsdien vaak mikpunt van spot geweest. Zo spreekt hij na zeven jaar Real Madrid nog steeds geen Spaans. Tijdens de wedstrijd tegen Deportivo Alavés zat hij languit op de tribune met een mondkapje voor zijn ogen. Nadat Real Madrid de titel binnenhaalde, was Bale opnieuw het mikpunt vop social media: de overige spelers vierden feest en de Welshman stond er als een boer met kiespijn bij.

Het lijkt dan ook niet de vraag of, maar wanneer het huwelijk tussen beide partijen gaat stranden. Bale was afgelopen zomer al dichtbij een lucratieve transfer naar China, maar Real Madrid stak daar een stokje voor. Zijn contract loopt nog twee jaar door, maar zijn hoge Real Madrid-salaris is voor veel geïnteresseerde clubs een struikelblok gebleken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws