De Boer over nieuwe PSV-coach Schmidt: 'Speelden in veel hoger ritme dan wij'

De Boer over nieuwe PSV-coach Schmidt: 'Speelden in veel hoger ritme dan wij'

19-07-2020 07:28
103

Frank de Boer bewaart slechte herinneringen aan zijn confrontaties met de nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt. Het Ajax van De Boer kreeg in 2014 in de Europa League keihard klop van het Red Bull Salzburg van de Duitser.

Na een Oostenrijkse overrompeling stond er 0-3 op het scorebord in Amsterdam. "We hadden dit nog nooit gezien", blikt De Boer terug in gesprek met de Volkskrant. "We kenden ze niet goed, hoewel ze al furore maakten. Ik had beelden bekeken van een oefenduel met Bayern München, een maand eerder. Salzburg speelde Bayern overhoop."

Wedden

Meer odds

Voormalig Bayern-trainer Pep Guardiola roemde toen al de 'Pressing' en 'Gegenpressing' van het elftal van Schmidt. "We waren gewaarschuwd", beaamt De Boer. "Met mijn assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp hebben we lang nagedacht over onze ideale speelwijze, maar we wisten eerlijk gezegd niet precies hoe we ze moesten aanpakken. Ja, in theorie wel: even lokken en diepte zoeken met slimme passes. Dat lukte totaal niet. Ze speelden in een veel hoger ritme dan wij. Het was echt geen kwestie van onderschatting. Hun spel was revolutionair."

De Boer is benieuwd naar wat de 53-jarige Duitse oefenmeester bij PSV kan neerzetten. "Schmidt heeft bewezen wat hij kan. Het is mooi dat hij het in Nederland kan laten zien." Schmidt begint maandag aan de voorbereiding met de Eindhovenaren.