Opvallend vertrek uit Alkmaar: 'Ik heb er wel over nagedacht bij AZ te blijven'

Opvallend vertrek uit Alkmaar: 'Ik heb er wel over nagedacht bij AZ te blijven'

Gepubliceerd: zondag 19 juli 2020 om 18:12zo 19-07-2020 om 18:12

Stijn Wuytens zet heel bewust een stap terug deze zomer. De verdediger verruilde AZ voor de Belgische tweedeklasser Lommel SK, dat sinds mei deel uitmaakt van de City Football Group.

Wuytens heeft naar eigen zeggen gekozen voor het 'hele project van de City Football Group'. "Dat biedt veel mogelijkheden voor Lommel en voor mij persoonlijk na mijn carrière", laat hij weten aan NH. De dertigjarige verdediger begint komend seizoen aan zijn trainerscursus. "Daarbij is het ook dicht bij mijn huis. Ik ben binnen tien minuten op de club, die luxe heb ik nooit gehad. Alles bij elkaar opgeteld was dit een mooie kans."

Een langer verblijf in Alkmaar was niet uitgesloten voor Wuytens. "Ik heb er wel over nagedacht om bij AZ te blijven", erkent hij. "Desondanks heb ik wel een beetje gekeken naar het hele verhaal na mijn carrière. We hebben een mooi seizoen gehad, Europees gespeeld en we waren dicht bij het kampioenschap." Het enige wat ontbreekt bij AZ is een prijs. "Een beker of misschien wel het kampioenschap afgelopen seizoen was voor mij de kers op de taart geweest. Ik denk dat het spannend was gebleven tot het einde. We hadden op dat moment een betere flow dan Ajax."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws