Wuytens verrast na AZ-vertrek en strijkt neer bij Belgische tweedeklasser

Wuytens verrast na AZ-vertrek en strijkt neer bij Belgische tweedeklasser

Gepubliceerd: donderdag 25 juni 2020 om 17:37do 25-06-2020 om 17:37

Laatste update: donderdag 25 juni 2020 om 17:49do 25-06-2020 om 17:49

De carrière van Stijn Wuytens zet zich voort in België. De dertigjarige verdediger had een aflopend contract bij AZ en wilde niet verlengen in Alkmaar. Hij kiest nu verrassend voor Lommel SK, dat uitkomt op het tweede niveau in België.

Lommel maakt de komst van de ervaren Belg donderdag bekend via de officiële kanalen. Wuytens zette zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij de club. De dertigjarige verdediger komt transfervrij over van AZ, waar hij het voorbije seizoen basisspeler was. De Alkmaarse titelkandidaat hoopte zijn verbintenis dan ook met twee jaar te verlengen, maar Wuytens koos voor een terugkeer naar België.

Daar gaat Wuytens niet in de Jupiler Pro League aan de slag, maar in de Eerste Klasse B. Het ambitieuze Lommel SK, dat werd overgenomen door de City Group, wil met hem snel weer de stap naar het hoogste niveau zetten.

Wuytens speelde de laatste vijf jaar voor AZ. Dit seizoen stokte de teller bij 21 competitiewedstrijden. Wuytens werd opgeleid door PSV en kwam na omzwervingen bij De Graafschap en Beerschot in 2013 terecht bij Willem II. Sinds januari 2016 was hij speler van AZ.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws