Elia en Robben na het bereiken van de WK-finale in 2010

Robben benadert Elia voor Groningen-transfer: 'Robben op rechts, Elia op links'

Robben benadert Elia voor Groningen-transfer: 'Robben op rechts, Elia op links'

20-07-2020 07:06
47

Youri Mulder ziet Eljero Elia het liefst terugkeren naar 'zijn' FC Twente, maar FC Groningen zou ook een goede club zijn voor de aanvaller van Istanbul Basakshehir. Dat stelt de Ziggo Sport-analist bij Rondo.

Elia, kersvers kampioen van Turkije, bevestigde afgelopen weekend dat Arjen Robben hem heeft gevraagd om in Groningen te komen voetballen. "Groningen zou wel mooi zijn", knikt Mulder instemmend. "Robben op rechts en Elia op links... Dan heb je aardige buitenspelers en aardig veel snelheid voorin."

Ronald Waterreus vindt het een goede zaak dat Robben heeft gekozen voor een Groningse comeback. "Bij Arjen worden er al heel snel weer grapjes over gemaakt, maar het mooie is wel dat dat soort jongens terugkomen naar Nederland. Iedereen in Noord-Nederland en Groningen zit op die eerste training te wachten. Het is natuurlijk geweldig wat hij losmaakt. Dat geldt voor een speler als Elia natuurlijk ook."

Robben moet maandagochtend verstek laten gaan bij de eerste groepstraining van Groningen. De laatste testresulaten geven aanleiding om geen risico's te nemen met de 36-jarige aanvaller.