'Overmars en Ajax staan doorverkooppercentage toe bij miljoenentransfer Kudus'

'Overmars en Ajax staan doorverkooppercentage toe bij miljoenentransfer Kudus'

Gepubliceerd: maandag 20 juli 2020 om 07:26ma 20-07-2020 om 07:26

Laatste update: maandag 20 juli 2020 om 07:59ma 20-07-2020 om 07:59

FC Nordsjaelland is tevreden met de voorwaarden rond de verkoop van Mohammed Kudus aan Ajax. Volgens Deense media hebben de twee clubs een doorverkooppercentage van vijftien procent uitonderhandeld.

Kudus maakte vorige week de overstap van Nordsjaelland naar Ajax, dat negen miljoen euro op tafel legde. Het bedrag kan naar verluidt nog oplopen door bonussen. Over de andere voorwaarden rond de deal is weinig bekend, maar Deense media schrijven dat Ajax vijftien procent van een eventuele volgende transfersom moet afstaan aan Nordsjaelland.

Jan Laursen, sportief directeur van de Deense club, is dik tevreden, zo laat hij weten aan Amtsavis. "Ik heb beloofd dat ik geen details rond de verkoop van Kudus publiekelijk ga bespreken, maar het goede aan deze transfer is dat het sportief interessant is. Dan komen de financiën vanzelf. Deze opbrengsten kunnen we weer investeren op de plekken waar het nodig is."

Kudus tekende tot medio 2025 in Amsterdam. Het Ghanese talent (19) is gehaald voor een aanvallende rol op het middenveld.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws