Elia schrijft geschiedenis in Turkije: Deze wilde ik op mijn cv hebben

Elia schrijft geschiedenis in Turkije: "Deze wilde ik op mijn cv hebben"

20-07-2020 08:42
13

Voor de derde keer in zijn carrière mag Eljero Elia zich kampioen noemen. De aanvaller (33) is dolgelukkig dat hij zijn Turkse avontuur bij Istanbul Basaksehir heeft kunnen afsluiten met de landstitel.

Basaksehir won zondagavond met 1-0 van Kayserispor en is één wedstrijd voor het einde niet meer te achterhalen door de concurrentie. "Deze club bestaat pas zes jaar en we hebben nu een paar jaar lang voor het kampioenschap gespeeld. Nu is het eindelijk gelukt", reageert Elia in een videogesprek met FOX Sports.

Elia, die eerder kampioen werd met Juventus en Feyenoord, vertrekt deze zomer transfervrij uit Turkije. "Ik wilde de periode mooi afsluiten. Het was een seizoen met ups en downs, maar we hebben ervoor geknokt. Deze wilde ik op mijn cv hebben, want het is heel bijzonder als je hier kampioen wordt. We hebben geschiedenis geschreven in Turkije."

Elia maakt in augustus de Europa League af met Basaksehir en gaat dan bekijken waar zijn toekomst ligt. Vanuit de Eredivisie trekken ADO Den Haag, FC Twente en FC Groningen aan hem. "Ik ga daar nu niet over praten, dat komt wel. Ik ga nu feestvieren en dan ga ik rustig nadenken over wat er op me afkomt."