Ajax en FC Twente weer akkoord: Danilo eindelijk officieel naar Enschede

Ajax en FC Twente weer akkoord: Danilo eindelijk officieel naar Enschede

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 12:00vr 14-08-2020 om 12:00

Laatste update: vrijdag 14 augustus 2020 om 12:08vr 14-08-2020 om 12:08

Het is eindelijk officieel: FC Twente huurt Danilo Pereira van Ajax. De Braziliaanse aanvaller (21) is de zevende zomerversterking van de Enschedese club.

Danilo en zaakwaarnemer Pierre Fernandes bevestigden de huurdeal vier weken geleden in de Braziliaanse media en meldden zich vervolgens in de Grolsch Veste. In het stadion van Twente werden de laatste plooien gladgestreken: Danilo komt op huurbasis over van Ajax. Dat de officiële bekendmaking vervolgens zo lang duurde, kwam door de aanvraag voor een nieuwe werkvergunning bij de Braziliaanse ambassade.

In Amsterdam maakte Danilo vooral minuten voor Jong Ajax. De Braziliaanse spits was in 42 competitiewedstrijden goed voor 24 goals. Hij kwam drie keer uit voor de Amsterdamse hoofdmacht, waarvan één keer als basisspeler. In de Europa League-wedstrijd tegen Getafe was hij trefzeker. Bij Ajax was de kans op speeltijd gering door de aanwezigheid van spitsen Dusan Tadic, Klaas Jan Huntelaar, Lassina Traoré en Brian Brobbey.

Danilo is na Gijs Smal, Vaclav Cerny, Kik Pierie, Nathangelo Markelo, Lazaros Lamprou en Alexander Jeremejeff de zevende zomerversterking van Twente. Benfica-verdediger Tyronne Ebuehi zou ook in aantocht zijn. Op Smal na wordt iedereen gehuurd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws