Getafe raakt op één avond alles kwijt: Het is oneerlijk

Getafe raakt op één avond alles kwijt: "Het is oneerlijk"

20-07-2020 18:58
125

Trainer José Bordalás noemt het 'oneerlijk' dat Getafe in de slotronde van de Primera Division overal naast gegrepen heeft. Zijn ploeg verloor met 1-0 van Levante en eindigde uiteindelijk op de achtste plaats en die geeft geen recht op Europees voetbal.

Getafe zag tegen Levante maar liefst drie (!) goals worden afgekeurd. Eentje van Jaime Mata en twee van Angel Rodríguez. Mata miste zelf ook nog een strafschop. Het kon blijkbaar nog erger voor Getafe, want Levante maakte in de 99e minuut het winnende doelpunt. 

Bordalás kijkt kritisch naar de arbitrage. De eerste twee goals van Getafe werden afgekeurd vanwege buitenspel, de derde omdat doelman Koke de bal vast zou hebben gehad nadat hij hem eerst losliet. Rodríguez gleed de bal binnen, maar werd teruggefloten. "De keeper had de bal niet eens vast, daarom leek het mij gewoon een goal", zegt Bordalás in Spaanse media. "En Mata miste een strafschop na 22 minuten. Drie goals zijn afgekeurd, het voetbal is oneerlijk geweest."

"We hebben een slecht gevoel, omdat we het bijna binnen hadden. Op de laatste speeldag hebben we ons niet weten te plaatsen voor Europees voetbal. Het ontbrak ons aan geluk in de beslissende wedstrijd. Het is oneerlijk."