'Verrassende wending in geruchten rond Aké-transfer: Man City wil Nederlander'

'Verrassende wending in geruchten rond Aké-transfer: Man City wil Nederlander'

20-07-2020 20:21 Laatste update: 22:20
37

Nathan Aké is hard op weg naar Manchester City. Volgens The Guardian denkt de ploeg van trainer Pep Guardiola eraan een eerste bod van ruim 38 miljoen euro op de 25-jarige verdediger uit te brengen.

Guardiola wil in Manchester de achterhoede gaan vernieuwen en Aké staat bovenaan het lijstje van de oefenmeester. Aké werd in het verleden al gelinkt aan Manchester United en Chelsea, maar volgens The Guardian gaat Manchester City er met de Nederlander vandoor. Aké staat nog tot medio 2022 onder contract bij Bournemouth, dat nog volop aan de slag moet om degradatie in de Premier League te voorkomen.

De interesse van City in Aké zorgt ook voor speculaties bij andere teams. Arsenal-trainer Mikel Arteta, in het verleden de rechterhand van Guardiola in het Etihad Stadium, is zeer gecharmeerd van John Stones en hoopt hem naar Londen te kunnen halen.

Naar verluidt heeft City een eerste bod van ruim 38 miljoen euro uitgebracht op Aké, maar is het nog niet bekend of Bournemouth hiermee akkoord is gegaan.