Sheffield lijkt Europees voetbal te kunnen vergeten, Brighton ontloopt degradatie

20-07-2020 20:55 Laatste update: 20:58
9

Sheffield United kan Europees voetbal zo goed als vergeten: in eigen stadion werd er met 0-1 verloren van Everton. Wel was er goed nieuws voor Brighton & Hove Albion en Davy Pröpper. The Seagulls ontlopen degradatie.

Sheffield United - Everton 0-1
Waarschijnlijk geen Europees voetbal dus volgend seizoen voor Sheffield United. In een vrij matige wedstrijd tegen Everton, dat nergens meer om speelt, gebeurde er in de eerste helft maar weinig. Dominic Calvert-Lewin was het dichtst bij een doelpunt, maar de Everton-aanvaller kopte naast.

In de tweede helft besliste Richarlison de wedstrijd: de Braziliaan kwam goed uit de kleedkamer na de rust. Hij kopte een vrije trap van Gylfi Sigurdsson fraai achter Sheffield United-keeper Dean Henderson. Hier bleef het bij in Sheffield, waardoor de thuisploeg met nog één wedstrijd te gaan geen aanspraak meer lijkt te maken op een Europees ticket. De ploeg staat nu achtste, met twee punten achterstand op Wolverhampton Wanderers, dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft.

Brighton & Hove Albion - Newcastle United 0-0
Veel was er niet te beleven in het American Express Community Stadium van Brighton, maar daar zal de thuisploeg maling aan hebben. Door het gelijkspel is het namelijk zeker dat Brighton ook volgend seizoen in de Premier League speelt. De ploeg van Pröpper, die na ongeveer 75 minuten spelen als invaller binnen de lijnen kwam, was de betere tegen Newcastle. Doelpunten waren er echter niet te zien.