Matig Juventus komt in slotfase goed weg, maar wint dankzij Ronaldo

Matig Juventus komt in slotfase goed weg, maar wint dankzij Ronaldo

20-07-2020 23:41 Laatste update: 23:45
23

Juventus heeft een grote stap gezet richting de Italiaanse landstitel door de topper tegen SS Lazio met nipte cijfers te winnen. Twee goals van Cristiano Ronaldo waren genoeg om een reeks van drie wedstrijden op rij zonder overwinning te doorbreken: 2-1.

Juventus had al drie wedstrijden niet gewonnen en dus stond de druk er vol op voor de topper tegen Lazio, dat zelf ook niet in beste doen is. Het publiek voor de televisie kreeg een weinig sprankelend topduel voorgeschoteld. Juventus was opnieuw matig, maar wist Lazio wel in de tang te houden. Alex Sandro was met een kopbal op de paal nog het dichtste bij een goal. Ook Ciro Immobile raakte een keer het ijzerwerk.

Wedden

Meer odds

Pas na de rust kwam de wedstrijd op gang toen Ronaldo een penalty versierde en die ook zelf benutte. Hij schoot op de arm van de tegenstander en kreeg daar een strafschop voor: 1-0. Na een verdedigende fout van Lazio kon Juventus er zelfs 2-0 van maken, nadat de niet egoïstische Paulo Dybala de bal aan Ronaldo gaf, voor wie het intikken een koud kunstje was.

De zege leek binnen, al weigerde Juventus het duel daarna in het slot te gooien. Dat gaf Lazio de gelegenheid een slotoffensief tevoorschijn te halen. De Romeinen maakten het in de slotfase vanaf de stip nog spannend nadat Leonardo Bonucci een strafschop weggaf. Via Immobile konden de bezoekers weer wat terug doen. Sergej Milinkovic-Savic was nog dicht bij de 2-2.

Met nog vier wedstrijden te gaan is de voorsprong van Juventus op nummer twee Internazionale acht punten. Lazio zakt naar de vierde plaats in de Serie A.