AD: Manchester City meldt zich bij Bournemouth en maakt serieus werk van Aké

AD: Manchester City meldt zich bij Bournemouth en maakt serieus werk van Aké

Gepubliceerd: dinsdag 21 juli 2020 om 06:45di 21-07-2020 om 06:45

De kans dat Nathan Aké volgend seizoen in het shirt van Manchester City speelt, wordt steeds groter. In navolging van The Guardian meldt nu ook het Algemeen Dagblad dat The Citizens zich voor de verdediger hebben gemeld. 

De 25-jarige Aké past perfect in de 'Catalaanse speelwijze' van City-trainer Pep Guardiola, weet het AD. Aké is linksbenig en heeft een prima techniek aan de bal, hetgeen Guardiola charmeert. De twee clubs zouden nog niet met elkaar hebben gesproken, maar de vraagprijs zou naar verluidt al vastliggen: Aké moet Bournemouth om en nabij de 38 miljoen euro opleveren.

Aké staat nog tot medio 2022 onder contract bij Bournemouth, maar City lijkt tot na dit seizoen te wachten met het uitbrengen van een eerste bod. Mocht Bournemouth namelijk degraderen dan is de kans groot dat de transfersom wat zal zakken. Ook Feyenoord volgt de situatie van Aké. Mocht de Nederlander voor een bedrag van 38 miljoen euro verkocht worden, dan vangt de club uit Rotterdam zo'n 480.000 euro.

De verdediger speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, alvorens naar Chelsea te vertrekken. The Blues zouden ook geïnteresseerd zijn, maar lijken dus afgetroefd te gaan worden door City. Ook Manchester United houdt de situatie van Aké in de gaten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat is de beste club voor Aké?

Manchester City
49%
Manchester United
23%
Chelsea
20%
Andere club...
8%
(1248 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws