Almere haalt voormalig Deens jeugdinternational en 'schat aan ervaring' binnen

Almere haalt voormalig Deens jeugdinternational en 'schat aan ervaring' binnen

Gepubliceerd: dinsdag 21 juli 2020 om 07:26di 21-07-2020 om 07:26

Almere City heeft de gelederen versterkt met Frederik Helstrup. De 27-jarige centrale verdediger komt over van het Poolse Arka Gdynia en tekent een contract voor twee seizoenen bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Dat maakt Almere via officiële kanalen bekend. Helstrup brengt de nodige ervaring met zich mee en begon zijn actieve carrière bij Lyngby BK en AC Horsens. Hij doorliep meerdere Deense jeugdelftallen tot aan Denemarken O20. In 2015 vertrok Helstrup naar Helsingborgs IF, waar hij 74 wedstrijden in het eerste elftal speelde. 

"Ik ben warm welkom geheten en heel blij om hier te zijn", geeft Helstrup in een eerste reactie aan. "Het ambitieuze project van Almere City FC spreekt mij aan. Ik ben een voetballende verdediger, maar vooral een echte winnaar. Daar draait het allemaal om. Die energie wil ik laten zien tijdens wedstrijden en trainingen. Deze club wil serieus gaan meestrijden om promotie. Dat is ook mijn doel. Alleen dan ben ik tevreden."

Technisch manager Teun Jacobs van Almere City is tevreden. "Frederik is een speler met een flinke bagage op het hoogste niveau van Denemarken, Zweden en Polen. Hij heeft leidinggevende kwaliteiten, een goed linkerbeen en een enorme drive om zichzelf telkens te verbeteren. Daarnaast is hij inzichtelijk erg sterk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Almere City volgend seizoen meespelen om promotie?

Ja, daar is de club goed genoeg voor
58%
Nee, daarvoor komen ze nog tekort
42%
(281 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws