Stengs: 'Doel is om stap te maken, of dat nou dit seizoen is of volgend seizoen'

Stengs: 'Doel is om stap te maken, of dat nou dit seizoen is of volgend seizoen'

21-07-2020 08:28 Laatste update: 08:28
120

Het is nog rustig bij AZ als het gaat om uitgaande transfers. Trainer Arne Slot vindt het 'realistisch' dat hij zijn ploeg ook volgend seizoen bij elkaar kan houden, maar vooral Calvin Stengs is gewild.

"Je weet het nooit", vertelt Stengs in gesprek met FOX Sports. "Er kan nog van alles gebeuren, maar het is realistisch (dat Stengs bij AZ blijft, red.). Het doel is sowieso om uiteindelijk een stap te maken, maar of dat nou dit seizoen is of volgend seizoen... Dat weet ik niet."

"Ik hoor van die jongens heel vaak dat ze het hier heel goed naar hun zin hebben en met heel veel plezier hier spelen", vult Slot aan. "Ik vind dat we een heel goed team hebben dat ook aankomend jaar weer heel goed kan gaan presteren. We hebben ook nog wel iets om voor te voetballen, zoals je weet zitten we in de voorrondes van de Champions League. Dat zijn nieuwe uitdagingen voor die jongens, ik vind het wel realistisch om te denken dat we ze kunnen houden."

Rustig
Er zijn nog maar weinig clubs die zich bij AZ gemeld hebben voor een transfer van een van de spelers van de club uit Alkmaar. "Op dit moment is het heel rustig", vervolgt Slot. "Dat zal ook te maken hebben met het feit dat er in heel veel topcompetities nog gespeeld wordt. Het zou maar zo kunnen dat er ook aan onze jongens getrokken gaat worden."