'Ik denk dat ik nog een mooie club krijg, zonder corona had ik die vast al gehad'

'Ik denk dat ik nog een mooie club krijg, zonder corona had ik die vast al gehad'

Gepubliceerd: dinsdag 21 juli 2020 om 11:58di 21-07-2020 om 11:58

Rick Dekker is na zes jaar PEC Zwolle in alle stilte vertrokken bij De Blauwvingers. De in Lekkerkerk geboren middenvelder kwam in 2014 over uit de Feyenoord-jeugd, speelde sindsdien 102 officiële wedstrijden voor PEC en liep per 1 juli uit zijn contract.

Medio mei werd al duidelijk dat die verbintenis niet verlengd zou worden: Dekker was één van de zes spelers die de microfoon in zijn hand nam en zijn teamgenoten toesprak. Het liet de 25-jarige middenvelder niet onberoerd. "Toen schoot ik wel even vol, ja. Teamgenoten begonnen te juichen en te klappen", vertelt hij aan de Stentor. "Dat geeft denk ik wel aan dat ik goed in de groep heb gelegen."

Dekker vindt het spijtig dat hij niet door de voordeur heeft kunnen vertrekken. "Je stelt je je een afscheid heel anders voor. Dat moest nu zonder familie en vrienden in het spelershome en erger nog, zonder de toeschouwers met wie je zes jaar lang lief en leed hebt gedeeld", aldus de middenvelder, die naar eigen zeggen goed lag bij de PEC-fans. "Altijd hard werken. Dat beviel de supporters wel. Daarnaast liet ik, ook omdat ik het leuk vind, regelmatig mijn gezicht zien in het supportershome."

Waar hij zijn carrière voortzet, is nog onduidelijk. "Er is geen slechter moment om uit je contract te lopen", doelt hij op de uitbraak van het coronavirus. "Ik heb de afgelopen zes jaar een aardig cv opgebouwd. Ik denk dat het me ook nog wel aan een mooie club gaat helpen, maar ik weet ook dat ik die zonder het virus waarschijnlijk al had gehad."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws