Verrassend Feyenoord-gerucht: Botteghin maakt move à la Linssen en blijft alsnog

Verrassend Feyenoord-gerucht: Botteghin maakt move à la Linssen en blijft alsnog

21-07-2020 13:58
83

Verrassend nieuws uit Rotterdam-Zuid: Eric Botteghin en Feyenoord zouden elkaar alsnog gevonden hebben. De 32-jarige Braziliaanse verdediger leek na vijf jaar Feyenoord op weg naar een transfervrij vertrek.

Het doorgaans betrouwbare Feyenoord Transfermarkt meldt dinsdagmiddag dat club en speler het alsnog eens zijn geworden over een contractverlenging. Het zetten van de handtekening zal deze week nog gebeuren, klinkt het. Voor hoeveel seizoenen de Braziliaan bij zou kunnen tekenen, is nog niet bekend.

Feyenoord kon Botteghin door toedoen van de coronacrisis niet tegen dezelfde voorwaarden binnenboord houden. Trainer Dick Advocaat wilde de routinier echter graag behouden. Feyenoord is sowieso hard op zoek naar een centrale verdediger: ook de naam van oude bekende Edgar Ié viel al. Of de Portugees ook nodig is als Botteghin alsnog zijn contract verlengt, moet nog blijken.

De casus-Botteghin doet denken aan die van Bryan Linssen: de gesprekken tussen Feyenoord en de 29-jarige Limburger leken definitief op niets uit te lopen, maar Linssen verbond zich in een later stadium alsnog aan de stadionclub. Ook toen had Feyenoord Transfermarkt de primeur.