'Als vijftienjarige al opgeschreven dat ik mijn debuut wil maken tegen Feyenoord'

'Als vijftienjarige al opgeschreven dat ik mijn debuut wil maken tegen Feyenoord'

Gepubliceerd: dinsdag 21 juli 2020 om 19:32di 21-07-2020 om 19:32

Laatste update: dinsdag 21 juli 2020 om 19:34di 21-07-2020 om 19:34

Emanuel Emegha is bij Sparta op het rechte pad gekomen. Het 17-jarige talent mag steeds vaker meetrainen bij het eerste team en daar hoopt hij zijn dromen als profvoetballer waar te kunnen maken.

Als kleine jongen had Emegha veel problemen. "Op school wilde ik altijd met iedereen vechten", zegt hij tegen FOX Sports. "Ik ben zonder vader opgegroeid, dus ik miste een bepaalde sturing. Op mijn twaalfde werd ik gescout door Sparta en toen veranderde er wel wat. Als je niet je best deed op school kon je geen wedstrijden spelen, dus toen ging bij mij de knop om. Ik deed mijn best en ik kon op zaterdag gewoon spelen."

Dit seizoen hoopt de aanvaller, die al vaker in actie kwam voor Jong Sparta, op zijn doorbraak op Het Kasteel. "Ik doe het voor mijn familie, voor mijn moeder en broertje. Ik wil hen graag blij zien. Toen ik vijftien was heb ik opgeschreven dat ik mijn debuut wil maken tegen Feyenoord. Zo toevallig dat we over drie weken tegen ze spelen! Dan kan ik ook echt mijn debuut gaan maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws