'Southampton accepteert miljoenenbod van Everton op Ajax-doelwit Hojbjerg'

'Southampton accepteert miljoenenbod van Everton op Ajax-doelwit Hojbjerg'

21-07-2020 20:27
66

Southampton heeft volgens verschillende Engelse media een bod van Everton op Pierre-Emile Hojbjerg geaccepteerd. The Toffees zijn bereid om 25 miljoen pond te betalen en mogen nu met de Deense middenvelder in gesprek.

Southampton gaat akkoord met een transfersom van 25 miljoen pond, omgerekend bijna 28 miljoen euro. Dat schrijven diverse Engelse media, waaronder The Daily Mail. Everton troeft daarmee voorlopig Tottenham en Ajax af, de twee clubs die ook geïnteresseerd zouden zijn in de diensten van Hojbjerg.

Tottenham legde volgens de Engelse kranten ook een bod neer bij The Saints, maar dat zou niet toereikend zijn geweest. Over gesprekken met Ajax wordt niet gerept in de Engelse media en de kans lijkt dan ook klein dat de Deense middenvelder volgend seizoen in de Johan Cruijff Arena zal voetballen.

Hojbjerg gaf zelf al te kennen dat hij het liefst in de Premier League wilde blijven spelen. Daarnaast haalde Ajax met Mohammed Kudus al een multifunctionele middenvelder: hij kwam voor negen miljoen over van Nordsjaelland en heeft voor vijf jaar getekend in Amsterdam.