ADO in onzekerheid: We hebben ermee te dealen, het virus is nu helaas onder ons

ADO in onzekerheid: "We hebben ermee te dealen, het virus is nu helaas onder ons"

22-07-2020 07:02 Laatste update: 24-07-2020 10:18
11

De voorbereiding van ADO Den Haag op het nieuwe seizoen is al op de tweede dag verstoord door twee coronabesmettingen. Algemeen directeur Mohammed Hamdi hoopt dat het bij de besmetting van de speler en de medewerker blijft.

"Het blijft een heel lastig proces, het houdt niet op", zegt Hamdi in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We hebben ermee te dealen, het virus is nu helaas onder ons. Ik heb veel contact met de Chinese grootaandeelhouder United Vansen in Peking. Ze zeggen daar dat je de klok er gelijk op kunt zetten dat er een tweede fase komt."

ADO heeft de fanshop uit voorzorg gesloten en het kantoorpersoneel verteld dat het thuis moet werken. Deze week worden alle personeelsleden opnieuw getest. De coronagevallen zitten in thuisquarantaine. Volgens ADO gaat de oefenwedstrijd op 31 juli tegen MVV vooralsnog door. "Die wedstrijd staat op dit moment niet op losse schroeven", aldus Hamdi. "Wat als er meer gevallen zijn? We hopen dat het hierbij blijft. Dan kunnen we de rest van de voorbereiding vervolgen, maar wel met strikte voorzichtigheid. Zijn er meer, dan gaan we in conclaaf over wat er mogelijk is."