Eredivisie-clubs mogen twee tegenstanders aanwijzen: 'Alle verzoeken ingewilligd'

Eredivisie-clubs mogen twee tegenstanders aanwijzen: 'Alle verzoeken ingewilligd'

Gepubliceerd: woensdag 22 juli 2020 om 08:29wo 22-07-2020 om 08:29

De KNVB heeft clubs de gelegenheid gegeven om twee tegenstanders aan te wijzen waar ze zo laat mogelijk tegen willen spelen. Dat laat manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen weten.

Alle verzoeken van Eredivisie-clubs heeft de KNVB ingewilligd. Zo worden de toppers tussen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV pas vanaf januari gespeeld. "Wanneer we hopelijk weer in volle stadions kunnen spelen", licht Bluyssen toe. "Daarnaast hebben we voorafgaand aan het plannen aan alle clubs gevraagd tegen welke twee tegenstanders ze graag zo laat mogelijk zouden willen spelen. Alle wensen van de clubs in de Eredivisie hebben we kunnen inwilligen, in de Keuken Kampioen Divisie heeft iedereen minimaal één voorkeur gekregen."

Het was een flinke klus om aan alle eisen en wensen te voldoen, zo laat Bluyssen wezig. "We wisten dat het maken van de competitieprogramma’s voor komend seizoen lastig zou zijn, met meer obstakels dan andere jaren en meer dan 200 verzoeken van alleen al de achttien Eredivisieclubs. We hebben alle scenario’s uitgewerkt om de competities uit te spelen en hebben alle partijen om maximale flexibiliteit gevraagd", zegt Bluyssen. "Het was een ongekende puzzel in deze complexe tijden, maar wij denken dat we er goed in geslaagd zijn om zo passend mogelijke competitieprogramma’s te maken."

Woensdag maakte de KNVB bekend dat FC Utrecht en AZ op zaterdag 12 september de Eredivisie openen. In januari wordt Super January gespeeld, met zes topduels tussen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws